Денсаулық
"Егер қантамыр зақымдалса, витамин қанды қоюлатып, қансырау тоқтайды"
К дәруменінің тапшылығы қартаю процесін жылдамдатады. Бұл туралы медицина ғылымдарының кандидаты, М. Ф. Владимир Инна Пичугина атындағы диетология орталығының жетекшісі мәлімдеді.
Жасыл тағамда болатын осы дәруменнің жетіспеушілігінен ағзада интерлейкин азаяды. Бұл иммундық жүйеде қиындықтар туғызады. Сондықтан дененің қартаюы жеделдейді.
Диетологтың айтуынша, К витамині майда ериді. Ол ақуыз синтезі мен қан ұю жұмысына қатысады.
"Егер қантамыр зақымдалса, витамин қанды қоюлатып, қансырау тоқтайды", - деп мысал келтірді маман.
К витамині орамжапырақ, салат сынды жасыл түсті өнімдерде кездеседі. Сондай-ақ бауырда да болады.